Art, expressió i performance

Art, expressió i performance

Mercantic inspira, canvia constantment per crear noves escenografies per rodatges, actuacions, concerts, etc. Però aquesta vegada, la companyia Varium Dansa va decidir que l’escenografia a Mercantic no canviaria, sinó que qualsevol espai servia per a la improvisació, l’expressió corporal i la dansa.

Mercantic inspires, changes constantly to create new scenographies for shootings, performances, live concerts, etc. But this time, the company Varium Dansa decided that the scenography at Mercantic wouldn’t change, but every space could be used for improvisation, corporal expression and dance.

Mercantic inspira, cambia constantemente para crear nuevas escenografías para rodajes, actuaciones o conciertos.Esta vez, la compañía de Danza Varium decidió no variar el atrezo y adaptarse al espacio que tenían para realizar improvisaciones mediante la expresión corporal.

 

 

Varium Dansa és un centre on no només treballen la dansa entesa com una simple coreografia o com una combinació de diversos passos, sinó que donen importància a l’expressió a partir del cos, intenta crear sensacions i vivències a través de l’expressió corporal connectada a la ment. Per ells la dansa és forma d’expressió cultural per canalitzar l’energia i trobar l’equilibri entre el cos i la ment.

Varium Dansa is a place where not only practice the dance understood as a simple choreography or as a combination of diverse steps, but they give importance to the expression based on the body, trying to create sensations and experiences based on the corporal expression connected to the mind. To them dance is a cultural way to channel the energy and find the balance between body and mind.   

Varium Danza es un centro donde no solo trabajan la danza como una coreografía o como una combinación de pasos, sino que dan importancia a la expresión a partir del cuerpo, intentando crear sensaciones y vivencias a partir de la expresión corporal conectada a la mente. Para ellos la danza es una forma cultural de canalizar la energía y encontrar el equilibrio entre el cuerpo y la mente.

 

 

Durant el diumenge de mercat, els alumnes de l’escola van fer petites escenes de ball a diferents parts del recinte, sense escenari ni un guió totalment escrit. Peces d’un minut aproximat celebraven el dia internacional de la dansa a Mercantic amb l’objectiu d’apropar aquesta disciplina a la gent. Això succeïa al voltant de les persones que passaven en aquell precís moment, així fent de cada performance un espectacle únic, amb reaccions diferents. Entre compres, dinars i galeries, cada espectacle era irrepetible i cada reacció també. Tothom va poder viure la dansa en primera persona i participar en un moment on Mercantic i l’Art es fusionaven.

During Sunday market, the students of the school made little dance scenes in different parts of Mercantic, without stage nor a totally written script. Pieces of an approximate minute that celebrated the international day of dance at Mercantic, with the goal of approaching this discipline to the people. This happened around the people who passed at that precise moment, creating a unique performance, with different and unrepeatable reactions. Between shoppings, lunch and galleries, everyone could experience dance in person and take part in a moment where Mercantic and art became fused.

Durante el domingo de mercado, los alumnos de la escuela hicieron pequeñas escenas de baile en distintas partes del recinto, sin escenario ni un guión totalmente escrito. Piezas de un minuto aproximado que celebraban el día internacional de la danza en Mercantic, con el objetivo de acercar esta disciplina a la gente.  Esto sucedía alrededor de las personas que pasaban en aquel preciso momento, creando una performance única, con reacciones distintas e irrepetibles. Entre compras, comidas y galerías, todo el mundo pudo vivir la danza en primera persona y participar en un momento donde Mercantic y el arte se fusionaron.

 

 

 

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada