LA SEVA HISTÒRIA

MERCANTIC obrí les seves portes el 1992 amb la decidida vocació d’esdevenir centre de referència per als amants de les antiguitats i objectes vintage. Ubicat a les antigues instal·lacions de la fàbrica de ceràmica que Josep Barnils havia fundat el 1958 al seu retorn d’un llarg periple a la colònia espanyola de Guinea Equatorial, el centre acull avui dia uns dos-cents comerciants que, agrupats en una superfície de 15.000 m2, posen a la venda cada dia  de la setmana mobles i objectes de totes les èpoques, estils i preus, constituint una oferta única per la seva varietat i colorit. En les naus centrals de l’antiga fàbrica, on es conserven els forns àrabs propis de l’època d’activitat industrial del complex, està situada la zona d’ESTANDS, que va significar en el seu dia l’embrió del projecte Mercantic.

Mig centenar de botigues conformen una intricada xarxa de carrerons al voltant dels forns de la vella fàbrica, oferint una extensa mostra de mobles i objectes de totes les tendències. En el pis superior s’imparteixen regularment TALLERS de restauració, ceràmica, vitralls, etc. Aquesta activitat artística es complementa amb LA PUNTUAL, centre artístic per a joves talents que, amb caràcter de residents, obren al públic els seus tallers creatius alhora que exposen la seva obra a la sala d’exposicions annexa.

En el gran pati d’entrada podem trobar naus, locals, i la zona de CASETES, on s’agrupen una trentena de petits locals de fusta pintats de diferents colors, celebrant cada dissabte i diumenge al matí un animat mercat que incrementa l’oferta fixa del centre amb una cinquantena de paradistes ambulants.

La VINTAGE FEST completa l’extensa oferta de Mercantic. El primer diumenge de cada mes en horari matinal, es tanquen al trànsit els carrers adjacents al centre i es posen a la venda llibres, discos, roba de segona mà, col·leccionisme, curiositats, així com els més sorprenents objectes vintage.

L’oferta cultural i de restauració gira al voltant de la sala EL SIGLO on se celebren setmanalment concerts de música en viu, així com el ja clàssic vermut musical dels diumenges al matí. La llibreria El Siglo exposa més de cent mil volums conformant la llibreria de vell més gran de l’Estat.

Una àmplia oferta gastronòmica us espera a Mercantic. Street Food, healthy food, cuina de mercat i vermut amb música en directe en els nostres restaurants per poder gaudir d’un bon ambient.

Entre setmana us proposem desconnectar de la feina i gaudir dels menús de migdia amb la cuina de mercat-fusió de qualitat a CAN GULA, amb la proposta més healthy amb LA COMPAGNIE FAMILIALE o la cuina més creativa al CAFÈ BELGRADO.

Els caps de setmana la proposta es torna més gamberra, amb concerts a El Siglo per gaudir d’un bon vermut, l’street food i els nostres restaurants que us oferiran la carta per gaudir dels vostres amics i família en un entorn agradable.

Les nits es converteixen en clau jove amb les copes del Café Belgrado.

Vols celebrar el teu esdeveniment a Mercantic? Posa’t en contacte amb nosaltres a través d’ events@mercantic.com. Sempre tindreu a la vostra disposició els espais més especials.

MERCANTIC & FRIENDS

Aquesta és casa nostra i volem explicar la teva història. Envia’ns la teva a friends@mercantic.com o tageja’ns a Instagram @mercanticsantcugat o #mercantic . Vosaltres visitants, sou els nostres millors reporters!! Els millors en captar l’essència del Mercantic.

VISIT SANT CUGAT
MERCANTIC & BLOGGERS

Mercantic és un espai d’inspiració molt fotogènic on viure experiències increïbles. És per això que els bloggers el consideren un escenari ideal generador de continguts. Tens un blog? Fes-nos arribar el teu post a través de friends@mercantic.com.