METAPHORA VITRALLS: L’ARTESANIA DEL VIDRE

Sabíeu que l’ofici de l’artesania del vitrall de colors, creant dibuixos i mosaics, torna a ser tendència? A Mercantic tenim la sort de comptar amb Metaphora Vitralls que ha restaurat veritables joies de l’arquitectura modernista catalana com La Casa de les Punxes o la Casa de la Lactància. Recentment van rebre l’encàrrec de la restauració integral del conjunt de Vitrines de la Casa Oller, a Barcelona.

restauracion vidrieras modernistas

 

Aquest edifici és l’obra més significativa de Pau Salvat i Espasa; no obstant, en realitat és una reforma duta a terme, a partir del 1900, d’un edifici preexistent. Abans era una característica casa de l’Eixample, entre mitgeres, que va ser construïda el 1871 sota la direcció del mestre d’obres Eduard Fontseré. Salvat, com a seguidor de l’estètica de Puig i Cadafalch, va recórrer a una decoració inspirada en el món medieval i la tradició artesanal popular. Es pot apreciar el seu domini a través de l’artesania de forges, ceràmiques i vitralls.

 

 

L’equip de Metaphora Vitrall intervé en aquesta joia arquitectònica restaurant les vidrieres malmeses i reproduint aquelles que falten, sota la direcció de l’arquitecte Octavi Mestres. Parlem de més de 150m2 de vitrall on s’hi dedicaran uns 6 mesos de feina per donar com a resultat una casa joia que donarà cabuda a nous pisos de luxe.

 

Antigüedades modernistas