El resorgir del moble aparador

L’aparador torna a guanyar protagonisme en el mobiliari de les nostres llars. Un moble funcional que donarà personalitat a les teves estances.

 

Els orígens de l’aparador de saló

Descobrim els orígens de l’aparador de saló a l’Edat Mitjana, quan es necessitava un moble per actuar com a bufet i contenir els plats que s’utilitzarien a les taules de la classe alta. També s’utilitzava per exhibir la millor vaixella que, generalment, era de plata, i que atresoraven com a símbol del seu elevat estatus. Si bé el lloc on es va començar a utilitzar primer l’aparador de saló no està aclarit del tot, sí que sabem que aquests mobles s’esmenten al segle XII, tant a França com a Anglaterra. A Espanya, els aparadors de saló apareixen al voltant del segle XIV.

 

L’aparador avui en dia

Els aparadors són mobles que solen estar a la sala i també a les entrades de la casa per donar-nos la benvinguda al costat d’altres mobles. Tradicionalment, els aparadors s’utilitzaven com a espai d’emmagatzematge per coberteries, cristalleries i altres complements necessaris per als serveis de taula. No obstant això, en aquestes èpoques modernes, on la versatilitat és molt important, les seves funcions s’han multiplicat. A més dels mobles de saló, taules o prestatgeries, en la majoria dels salons trobem aparadors.

Acostuma a ser habitual trobar aquests aparadors a l’entrada. En aquest cas la seva funció és la de donar-nos la benvinguda a casa. És el primer moble que veiem quan entrem i l’últim quan sortim, i és per aquest mateix motiu que serà la primera i l’última impressió que es duguin nostres convidats quan vinguin a casa i després quan sacomiadin. Un aparador al rebedor sol tenir alguns usos funcionals, com guardar les claus o altres objectes que usem en la vida diària. Però, sobretot, són el “hola i el “fins després” a casa nostra. Quin disseny vols que tingui? Quina impressió vols donar? Aquest és el primer moble amb el qual pots començar a dissenyar o redecorar casa teva.

Actualment s’ha convertit en un moble ple de possibilitats depenent de l’estil que triïs. T’identifiquis més amb un estil clàssic, industrial, rústic, sofisticat o eclèctic, segur que hi ha un aparador perfecte per la teva llar.