El renaixement de la cerèmica y les vaixelles

En una època on el plàstic està sent tant qüestionat, la ceràmica i la recuperació de vaixelles antigues estan convertint-se en els béns més desitjats en la decoració.  Part d’aquest canvi és gràcies a moviments com “More Clay Less Plastic

“More Clay Less Plastic” va néixer l’any 2014 com a un grup obert a Facebook, amb la intenció de crear una xarxa entre els ceramistes i el públic amb un concepte molt simple: utilitzar més argila i menys plàstic.

Per això, però, l’argila no és la resposta a tota la contaminació plàstica, sinó només una iniciativa entre les moltes que que estan apareixent arreu del món. Això sí, es tracta d’una molt important deguda no només a les característiques d’aquest material, sinó tambié a la història que ens uneix a ella. Els atuells fóren la primera artesania desenvolupada per la humanitat; la ceràmica té arrels en cadascuna de les civilitzacions. I, sobretot, no importa quant duri un fragment de ceràmica; mai farà mal al medi ambient.

És per això que a Mercantic apostem per botigues que donin valor a les vaixelles antigues o bé a les noves firmes que cureun en la poesia que despren una vaixella artesana, irregular, creada peça per peça. Podràs trobar-ne a Cambalache, Ma Petite Maison, Omnibus by Silvia Serra, La Onírica o The Old Kitchen entre d’altres.