8 Clàssics del disseny que no passen de moda

Des de llits de dosser amb aires reials fins a sofàs de Chesterfield, que continuen sent un símbol de luxe i sofisticació, aquests vuit mobles són aposta segura i atemporal que aporten personalitat a l’hora de dissenyar una casa. Feu una ullada a la nostra llista que hi ha a continuació i sabeu que superareu les tendències si incorporeu aquestes peces fonamentals a la vostra decoració.

1. Sofà Orellera

Originalment es van crear més per a funcions que per a estils. Els dissenys originals es van fer per situar-se al costat de la xemeneia, on les ales envoltaven la calor del foc envoltava i evitava els corrents d’aire. Avui dia, els sofàs Orellera persisteixen per motius més estilístics, ja que els dissenys de les ales es diferencien de les formes estàndard i aporten caliu a qualsevol sala d’estar.

 

 

2. Sofà Chesterfield

És difícil que un Chesterfield passi desaparcebut. Amb un disseny de botons, esquena baixa i braç elevat, aquest sofà clàssic es pot trobar a tot arreu, des de cases senyorials fins a vestíbuls d’hotels de luxe. El terme Chesterfield va arribar a bon port en els anys 1800, però la seva història podia estirar-se 100 anys abans. Es diu sovint que va rebre el nom de Lord Philip Stanhope, el quart comte de Chesterfield, que volia un moble on els homes poguessin asseure’s sense arrugar-se els seus vestits. Una història d’origen que s’ajusta estretament a l’associació del sofà amb la moda.

 

3. Cadira Windsor

La cadira Windsor és un altre moble d’origen anglès, tot i que aquest estil clàssic de fusta també ha estat un element bàsic per al disseny de llars durant segles a Amèrica. Un marc corbat i els fusos prims de la cadira són les seves característiques més conegudes. El disseny de Windsor s’ha perfeccionat, tant en la seva silueta com en el seu marc per a la major comoditat, i avui es pot trobar una gran varietat d’interpretacions.

 

Cadira Windsor

4. Butaca Club

Fabricat a França, la butaca Club va ser coneguda per primera vegada com la butaca còmoda o confortable. Els primers dissenys eren generalment coberts de cuir, i el nom més probable és que faci referència als clubs de cavallers on els homes podrien gaudir d’un cigar i una beguda i relaxar-se en el disseny còmode. Mentre que les butaques Club es veuen habitualment en una varietat de tapisseria i teixits avui dia, el model en cuir sempre serà un element bàsic que aporta luxe i sofisticació.

 

5. Dosser

Amb quatre pòsters i un marc a la part superior, els llits amb dosser poden tenir un efecte imponent en un dormitori, creant inmediatament una imatge enmarcada. Fins i tot mirant-los, es pot dir que el llit del dosser és el “llit dels reis”. Mentre que a la història, els llits de dosel tenien, literalment, un dosser de cortines i teixits adornats per tancar el llit, les representacions modernes del disseny inclouen marcs nus. Fins i tot encara, ja siguin tradicionals o contemporanis, els llits de dosser són luxosos i romàntics, i per aquests motius mai no passaran de moda.

 

6. Cadira Lluís XVI

Sorgint del regnat de Lluís XVI a França a finals del segle XVIII, els mobles de Lluís XVI estan marcats pel neoclassicisme i per l’elegància extrema. L’estil es va perpetuar i es va fer famós per la seva dona María Antonieta. Una de les peces més populars que vénen de l’estil són les cadires, marcades per la senzillesa i el refinament. Aquestes cadires transcendeixen la cultura del disseny contemporani i continuen sent un símbol de l’opulència en salons, foyers o sales formals. A més a més, siguem clars: les odes de la reialesa, especialment en l’art i el disseny, no passaran de moda.

 

7. Capçals tapissats.

Els capçals de llit han existit des dels egipcis, on van ser elaborats i adornats amb or i decoració, i després els romans i els grecs van seguir el disseny amb capçals per motius més pràctics. Però no va ser fins al segle XVIII quan la capçalera va adoptar un enfocament còmode per als victorians que van començar a utilitzar versions encoixinades. Els capçals tapissats continuen sent utilitzats per motius pràctics i elegants; una manera còmoda de seure i relaxar-se al llit i un toc de disseny que pot provocar un gran impacte en una habitació.

 

 

8. Cadira Barcelona

Significativament més contemporani que els altres mobles d’aquesta llista, la cadira Barcelona va ser dissenyada als anys vint, però redissenyada amb acer inoxidable el 1950. Influenciada per les cadires plegables romanes, la peça elegant és un símbol de la modernitat. És segur afirmar que aquesta cadira promet resistir la trajectòria del disseny modern, amb la seva senzillesa i detalls impecables, ja que comparteix els principis fonamentals dels moviments de disseny moderns i contemporanis.

 

Cadira Barcelona

Us animem a perdre-us per Mercantic a veure si trobeu algun d’aquests tresors atemporals.