LA SEVA HISTÒRIA

MERCANTIC obrí les seves portes el 1992 amb la decidida vocació d’esdevenir centre de referència per als amants de les antiguitats i objectes vintage. Ubicat a les antigues instal·lacions de la fàbrica de ceràmica que Josep Barnils havia fundat el 1958 al seu retorn d’un llarg periple a la colònia espanyola de Guinea Equatorial, el centre acull avui dia uns dos-cents comerciants que, agrupats en una superfície de 15.000 m2, posen a la venda tots els dies de la setmana mobles i objectes de totes les èpoques, estils i preus, constiuent una oferta única per la seva varietat i colorit.En les naus centrals de l’antiga fàbrica, on es conserven els forns àrabs propis de l’època d’activitat industrial del complex, es troba situada la zona d’ESTANDS, que va significar en el seu dia l’embrió del projecte Mercantic.

Mig centenar de botigues conformen una íntrinseca xarxa de carrerons al voltant dels forns de la vella fàbrica, oferint una extensa mostra de mobles i objectes de totes les tendències. En el pis superior s’imparteixen regularment TALLERS de restauració, ceràmica, vitralls etc. Aquesta activitat artística es complementa amb la recent inauguració de la PUNTUAL, centre artístic per a joves talents que, amb caràcter de residents, obren al públic els seus tallers creatius alhora que exposen la seva obra a la sala d’exposicions annexa.

En el gran pati d’entrada podem trobar naus, locals, i la zona de CASETES, on s’agrupen una trentena de petits locals de fusta pintats de diferents colors, celebrant cada dissabte i diumenge al matí un animat mercat que incrementa l’oferta fixa del centre amb una cinquantena de paradistes ambulants.

La VINTAGE FEST completa l’extensa oferta de Mercantic.El primer diumenge de cada mes en horari matinal, es tanquen al trànsit els carrers adjacents al centre i es posen a la venda llibres, discos, roba de segona mà, col·leccionisme, curiositats, així com els més sorprenents objectes vintage.

L’oferta cultural i de restauració gira al voltant de la sala SIGLO on es celebren setmanalment concerts de música en viu, així com el ja clàssic vermut musical dels diumenges al matí. La llibreria de El Siglo exposa més de cent mil volums conformant la més gran llibreria de vell de l’Estat i a EL XIRINGUITO podrà esmorçar o menjar més que correctament qualsevol dia de la setmana i les nits dels divendres i dissabtes.

I per tancar l’oferta gastronòmica i musical CASA AMPARITO li ofereix la possibilitat de degustar l’autèntica paella valenciana al so dels pasdobles del grup del mestre Nestor Munt, mentre que el CAFÈ BELGRADO, un clàssic de la nit de Sant Cugat amb vint-i-cinc anys d’història, ofereix al públic de Mercantic, la seva extensa programació de música en viu i la seu servei de restaurant.

logo original mercantic
MERCANTIC & FRIENDS

Aquesta és casa nostra i volem explicar la teva història. Envia’ns la teva a friends@mercantic.com o tageja’ns a Instagram @mercanticsantcugat o #mercantic . Vosaltres visitants, sou els nostres millors reporters!! Els millors en captar l’essència del Mercantic.

MERCANTIC & BLOGGERS

Mercantic és un espai d’inspiració molt fotogènic on viure experiències increïbles. És per això que els bloggers el consideren un escenari ideal generador de continguts. Tens un blog? Fes-nos arribar el teu post a través de friends@mercantic.com.